Wie zijn we?

As we are facing a trying time ahead of us, we should all take our social responsibility because it matters most now! At this moment, breeding is less important. Health, safety and being there for each other is the number one priority. None of us knows what’s coming, how long this is going to last and what will happen afterwards. We should all do our best to bring some positivity back into our lives by calling our loved ones and letting them know they’re not alone. Hopefully this situation will be over soon. We all can help making this pass over more quickly by staying home as much as we can. That being said if you have any question about the breeding season or our stallions please do not hesitate to call us. 

Als twee passies samenkomen en elkaar aanvullen ontstaat een nieuwe droom: Hippo-Lux.

Geert die als het ware geboren was met een passie voor paarden (zijn verhaal lees je in het boek DREAMERS who DO.) en An die op 7 jarige leeftijd thuis voor alle dieren wou zorgen en indien nodig ze gewoon op haar kamer verstopte.

Geert, tijdens vele jaren als veulencontroleur, zag de nood die er is aan professionele fokkerij. Actieve sport op topniveau was niet voor hem weg gelegd. Geert zag wel waar hij een bijdrage kon leveren: fokkerij op topniveau en hengstenuitbating en dit voor de Belgische zowel als voor de internationale topsport.

An, studeerde af als dierenarts te Gent, met specialisatie paarden en voortplanting was iets dat ze heel graag deed.

Toen Geert en An elkaar ontmoetten, via de paarden, wat dacht je, pasten alle puzzelstukjes in elkaar, en ontstond Hippo-Lux in 2014

Elke onderneming maakt een start dankzij het vertrouwen van een groepje pioniers. Mensen die in je geloven, die je kansen geven. De eerste hengstenhouders die Hippo-Lux uitkozen, de eerste klanten die Hippo-Lux kozen als huis van vertrouwen voor hun fokkerij ambities. Geert en An zijn die eerste believers heel dankbaar. Vandaag staat Hippo-Lux er en is tot ver buiten België gekend, zowel bij hengstenhouders als bij fokkers.

Ondernemen is en blijft een avontuur en zeker als je dan nog eens werkt met dieren. De dagelijkse aandacht, de goede zorgen, de prachtige accommodatie, de voortdurende beschikbaarheid, zorgen voor tevreden klanten. An zegt het vaak zo krachtig: de liefde die je terugkrijgt van dieren die je verzorgt, is onvoorwaardelijk. En de deugd die Geert heeft bij het observeren van de paarden, de blijdschap bij de geboorte van elk gezond veulen, het delen in het succes van de fokkers, dit alles van dichtbij mogen meemaken.

Hippo Lux is meer dan een bedrijf het is een manier van leven en familie vormen. Louis helpt waar nodig en zorgt voor de Digitale Marketing van Hippo Lux. Jef ’s leven speelt af tussen de dieren, hij kan je in geuren en kleuren het karakter van elk veulen en elke merrie beschrijven.

Geert en An blijven zich constant bijscholen in binnen-en buitenland. Het wat en hoe van Hippo-Lux ontdek je op de volgende pagina’s.

Opgetekend door Hilde Helsen, auteur van het boek DREAMERS who DO. LannooCampus 2018 in het NL/FR en Engels beschikbaar

Contacteer ons
Geert Helsen
Geert Helsen
An Van Molle
An Van Molle
Merrie service
Merrie service Lees meer
Hengsten service
Hengsten service Lees meer
Hengsten
Hengsten Lees meer
Behandeling paarden
Behandeling paarden Lees meer
Behandeling kleine huisdieren
Behandeling kleine huisdieren Lees meer

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten