2008 • Hengst • 1.65m • Bruin • Selle français
URANO DE CARTIGNY

Sperma:

diepvries

Gekeurd voor:

Selle Français

Dekgeld:

€350 / rietje + btw

URANO DE CARTIGNY: SOUPLESSE, INTELLIGENTIE, ENERGIE EN RESPECT VOOR HET HOUT 

Via zijn vader voert Urano de Cartigny het begeerde prestatiebloed van topvererver Diamant de Semilly, nummer 2 in de ranglijst van de beste springpaardenleveranciers ter wereld. Onder het zadel van Eric Levallois heeft Diamant het zelf bewezen in de springsport van de bovenste plank, met o.a. de gouden team medaille tijdens de wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera (2002), de zilveren team medaille tijdens het EK in Donaueschingen (2003) en winst op het nationaal kampioenschap jumping in Frankrijk (2002). Diamant bevestigt tevens via zijn nafok. Talrijke nakomelingen van hem acteren in het internationaal vijfsterrencircuit. 

Eén van hen is Urano de Cartigny die niet alleen via zijn vaderlijn, maar ook via zijn moederlijn bijzonder interessant gefokt is. Zijn moeder, Esperance d’Elle (v. Double Espoir) bracht naast Urano de Cartigny tevens het succesvol springpaard Poesie de Cartigny (als vijfjarige ‘Elite’ tijdens de ‘Grande Semaine de l’Elevage’). Esperance d’Elle is op de koop toe een volle zus van Flipper d’Elle. Laurent Goffinet en Flipper d’Elle schreven geschiedenis in de internationale springsport. Zij maakten meermaals deel uit van het zegevierende Franse team (o.a. in Dublin, Rotterdam, Gijon en Sankt-Gallen), namen deel aan de wereldruiterspelen in Aken en het EK in San Patrignano en wonnen meerdere Grote Prijzen.

Urano de Cartigny maakte in 2017 op negenjarige leeftijd zijn vijfsterrendebuut, met Pénélope Leprevost in het zadel. Het duo verzamelde tal van top tien plaatsen op 1m55-1m60-niveau, o.a. in Stuttgart, Lyon, Valkenswaard, Saint-Tropez en Dinard (5e in de Rolex GP). Van mei 2018 tot en met september 2018 schreef Nicolas Delmotte een vervolg aan het internationaal succesverhaal van Urano. In oktober 2018 nam Felicie Bertrand de teugels over en behaalde o.a. de 10e plaats in de GP van Liverpool (1m60, 4*). Ondanks enkele ruiterwissels blijft Urano de Cartigny zijn springkwaliteiten etaleren op het allerhoogste niveau.

Urano de Cartigny is een soepele, chique hengst die in de sport én de fokkerij zijn uitzonderlijke origine niet verloochent. Hij springt met veel vermogen, intelligentie, kracht, voorzichtigheid en souplesse, kortom kwaliteiten van winnaars. Dankzij Hippo-Lux kunt u als fokker deze begeerde kwaliteiten verankeren in uw fokkerij.

Pedigree
Diamant De Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cersles Elf III
Miss des Cresles
Esperance d'Elle DOUBLE ESPOIR Ibrahim
Quatrieme Espoir
Pavlova des Malais Jalisco
Gueule D'Amour
Familie foto's

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten