2015 • Hengst • 1.73m • Bruin • Zangersheide
Jazzy Des Dames

Sperma:

vers, diepvries

Gekeurd voor:

Zangersheide, AES

Dekgeld:

Bij aanvang: € 200 + bij dracht op 30/09/2022: € 800 (prijzen excl. BTW)

Smaakmaker Hengstencompetitie: Jazzy des Dames beschikbaar via Hippo Lux

Hij is één van de absolute smaakmakers van de Lannoo Stallion Competition Powered by Euro Horse, bij de zevenjarige hengsten en hij komt het hengstenaanbod van Hippo Lux vervoegen.

Met Thiago Ribas da Costa was de voor het Zangersheide/AES-goedgekeurde bruine hengst, niet uit de top-vijf weg te slaan. In de eindranking over de drie manches en de finale liep de hengst naar een tweede plaats.  

Jazzy des Dames heeft het niet van vreemden. De zevenjarige hengst is een zoon van levende legende Emerald van ’t Ruytershof.  Zijn moeder is een combinatie van de topgenen van Calvaro Z en Kannan.  Veel beter wordt het niet!

Thiago Ribas da Costa is de Braziliaanse ruiter van de hengst: “Jazzy des Dames, combineert maat, vermogen, scherpte, elasticiteit  en een natuurlijke voorzichtigheid. Dat koppelt hij aan een geweldige mentaliteit in de piste.  Hij is het beste jonge paard dat ik al gereden heb in mijn carrière. Jazzy gaat een heel mooie toekomst tegemoet in de sport … én in de fokkerij. Hij heeft alles mee. Het is een plezier om zo’n hengst al enkele jaren onder het zadel te hebben en ik hoop dat ik hem kan blijven rijden.”

Jazzy Des Dames komt daarmee in het exclusieve rijtje van Comme Il Faut, Cornet Obelensky en Urano de Cartigny, drie tophengsten die ook op de Hippo-Lux-menu-kaart staan. 

“Het feit dat Jazzy in dit rijtje komt betekent dat we veel vertrouwen hebben in de hengst.” geeft Geert Helsen van Hippo-Lux in Glabbeek aan.  “We zien in Jazzy een heel veelbelovende hengst die zijn talent al heeft laten zien in de Hengstencompetitie en in de Cyclus voor jonge paarden. Als we naar zijn eerste nakomelingen kijken, dan lijkt hij zijn aangeboren kwaliteiten ook steevast door te geven.”

Pedigree
Emerald Van't Ruytershof Diamant de Semilly Let Tot De Semilly
Venise des Cresles
Carthina Z Carthago
Tanagra's van het Darohof
Unieme Des Dames Calvaro Z Caletto I
Rixa
Malice des Dames Kannan GFE
Idylle Pierreville

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten