2005 • Hengst • 1.66m • Bruin • Westfalen
Comme Il Faut

Sperma:

diepvries

Gekeurd voor:

Westfalen

Dekgeld:

€ 750/rietje (excl. BTW)

De vader van Comme Il Faut, Cornet Obolensky, begon zijn succesverhaal in de springpaardenfokkerij in aansluiting op zijn triomf op de hengstenkeuring in Münster-Handorf in 2001. Talrijke gekeurde zonen dokumenteren de status van de vader als topvererver. Zijn sportieve successen onder het zadel van Marco Kutscher scheppen grote verwachtingen. De moeder is de Olympiademerrie Ratina Z, die onder het zadel van Piet Raymakers en Ludger Beerbaum een winsom vergaarde van meer dan 1 miljoen €.


Ratina Z’s vader is de wereldklasse-vererver Ramiro Z. De moeder Argentina Z stamt af van de Franse springpaardenvererver bij uitstek Almé. Ook grootmoeder Heureka Z was een internationale springmerrie. Ze won in 1970 met Hermann Schridde in het zadel de Grote Prijs van Aken.

Na zijn 70-dagen-test met een springindex van 140,25 won Comme Il Faut springpaardenproeven en kwalificaties voor het Bundeschampionat in serie.

Het hoogtepunt was de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken. Daar kon Comme Il Faut de vice-wereldtitel behalen

Pedigree
Cornet Obolensky Clinto I Corrada
Urte I
Rabanna van het Costerveld Heartbreaker
Holivea van het Costerveld
Ratina Z Ramiro Raimond
Valina
Argentina Z Alme AN
Heureka Z

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten