2013 • Hengst • 1.65m • Donker vos • Bwp
NECTOR VAN DE BISSSCHOP

Sperma:

vers

Gekeurd voor:

BWP

Dekgeld:

Bij aanvang: € 200 + bij dracht op 30/10/2019: € 550 (prijzen excl. BTW)

TOP GEFOKT EN EEN BELOFTE VOOR DE TOEKOMST

Nector van de Bisschop is een zoon van Echo van ’t Spieveld. Echo voert het zo begeerde prestatiebloed van Heartbreaker. Bloed dat vandaag gewild is in de internationale springsport. Echo zelf kan een dikke stapel adelbrieven voorleggen. Hij heeft op het allerhoogste niveau gesprongen, aanvankelijk onder het zadel van Niels Bruynseels, later onder dat van Victoria Colvin. Voor de springsport leverde hij verscheidene succesvolle paarden, zoals Jivaro Imperio Egipcio (ex-Jivaro van ’t Hoogeinde, 5*, Francisco José Mesquita Musa), Jasper P (5*, Emanuele Gaudiano), Kheros van ’t Hoogeinde (3*, Luis Ferreira), Kaprice van ’t Roosakker (5*, Kent Farrington) en Kerswin van ’t Roosakker (wereldkampioen in Lanaken, 2015).

Kelly van den Bisschop, de moeder van Nector, is een dochter van BWP-boegbeeld en olympiadehengst Darco. Deze Lugano van la Roche-zoon heeft jarenlang de WBFSH-sire ranking van de beste springpaardenleveranciers ter wereld aangevoerd. Wist u trouwens dat cracks zoals Jivaro Imperio Egipcio en Kheros van ’t Hoogeinde ook het resultaat zijn van de aanparing van Echo van ’t Spieveld met een Darco-dochter? Als we verder afzakken in de moederlijn van Nector van de Bisschop, dan gaan wij terug naar de roots van de Nederlandse Nuberta-stam. Nectors grootmoeder, Obertha, staat te boek als de moeder van de goedgekeurde hengsten Tuberthus en Mistral Optimus. Goed bloed liegt zelden!

Nector van de Bisschop heeft zijn springkwaliteiten al meermaals in de verf gezet, o.a. tijdens manches van de hengstencompetitie. Dit jaar werd hij tweede in het eindklassement van deze competitie en liet hij de zege optekenen in Sentower Park, met Pieter Kenis in het zadel.

Pedigree
ECHO VAN 'T SPIEVELD Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Tequila van Spieveld Capital
Quina van Spieveld
Kelly Van De Bisschop DARCO Lugano van la Roche
Ocoucha
Obertha PETER PAN 65
Fubertha
Familie foto's

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten