2000 • Hengst • 1.73m • Vos • Bwp
APPLE JUICE

EEN ‘MASTER’ SMAAKMAKER MET EEN OLYMPISCHE TOETS

Sperma:

vers

Gekeurd voor:

BWP

Dekgeld:

Bij aanvang: € 200 + bij dracht op 30/10/2020: € 700 (prijzen excl. BTW)

Via zijn vader Tresor d’Opaline maakt Apple Juice deel uit van een roemrijke dynastie excellente springpaarden. Aan de basis daarvan ligt de legendarische hengstenmoeder Opaline des Pins. Springcracks zoals Olympisch kampioen Jus De Pomme, Shogoun II, Quintus, Richebourg en ‘last but not least’ Tresor d’Opaline zijn rechtstreekse nakomelingen van Opaline. Jean-Claude Van Geenberghe presteerde met Tresor d’Opaline op het allerhoogste niveau, o.a. tijdens het EK in San Patrignano, de wereldruiterspelen in Aken en wereldbekerproeven. En onder het zadel van Samantha Lam heeft Tresor d’Opaline zelfs deelgenomen aan de Olympische spelen in Hong Kong.

Ook langs moederszijde is Apple Juice begenadigd met topspringbloed. Good Bye Z, de grootmoeder van Apple Juice, leverde o.a. de hengst Adieu Z die samen met Stefan Corten een pak zeges op zijn naam schreef in de springsport. Fier de Lui vormt ook een belangrijke schakel in de moederlijn van Apple Juice. Hij was een heel moderne zoon van de volbloed Rantzau en bewees zeer waardevol te zijn voor de springpaardenfokkerij. 

Apple Juice heeft een internationale sportcarrière uitgebouwd. In december 2017 wonnen Dirk Demeersman en Apple Juice de Masters tijdens jumping Mechelen. Rob de Bruijn heeft eveneens succes geboekt met Apple Juice. Hij bracht de hengst uit tot vijfsterrenniveau en won o.a. de Puissance (2013) en de Six Bar (2010) in Mechelen. Op basis van de prestaties van zijn nakomelingen heeft Apple Juice in het BWP de status ‘Ambassadeur’ verworven. Deze titel heeft hij o.a. aan het Olympiadepaard Zipper te danken.

Pedigree
TRESOR D'OPALINE Major de la Cour Grand Veneur
Une de la Cour
Opaline des Pins Garitchou X
Jasmina
Duel FIER DE LUI Rantzau XX
Violette
Good Bye Z GRAPHIT
Gotengold
Nakomelingen

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten